allmänt om allt möjligt

Hallå alla söta blogg läsare haha. Nu sitter man i skolan, men har slutat för dagen. Väntar på bussen som ska köra mig hem för att jag sedan ska plugga som ett as, inte kul. Men jag har två prov på torsdag för jag har planerat att jag ska åka hem nästa tisdag till och med kanske. Då måste jag göra matteprovet på torsdag plus djurkunskapsprovet. Inge vidare men kommer då hem på tisdag för sommarlov, me like.

Nu kommer lilla Emma blir glad, jag ska antagligen inte göra min praktik i sommar. Om jag gör den, gör jag den nog hemma i Sverige. Men dfår bestämma mig när jag vill under sommaren. Men jag vill ut och resa i sommar ju. Aa, men som sagt får ju bestämma mig under sommarens gång. Jag har vart så duktig i skolan så jag slipper vissa lektioner, underbart. Så man får sluta tidigare och även får man sovmorgon ibland lite då och då, me like. ¨

Dags att plugga lite innan bussen går tror jag.

puss


sitter i skolan

Sitter i skolan och tråkar som vanligt, måste plugga verkligen men jag har varken någon lust eller ork till de, vill hem och sova. Men har snart en engelska lektion, och efter den är det banne mig dags att sätta igång så jag blir klar med det mesta.

Saker jag har att göra
Svenska läxa om en artikel
Insändare om boken jag läst på 100 ord
Väder arbetet
sammanfattning och slutord till biotoparbetet
Växt och djurlivsarbetet

Detta ska jag göra idag i alla fall hälften, suck. Massor massor massor att göra helatiden. Men imorgon är det världens bästa dag, jag får komma hem! YES! ska lägga undan pluggandet över helgen och bara va, det behövs må jag säga.

SKa kila till engelskan nu goooodbye


Kolmården

Onsdag idag, ja det har varit en händelserik dag idag. Jag och min klass va på kolmården och studerade schimpanser idag, tro det eller ej. Det var en väldigt jobbig och krånglig uppgift, vi skulle hålla koll på en schimpans av alla 561431 stycken och sen skirva upp exakt vad den gjorde varje minut och även skiriva vilken zon den va i. Tro inte att den satt still, den skulle klättra, gömma sig bakom stugorna och bakom andra vuxna schimpanser, suck. Men jag och My klarade i alla fall att hålla koll på Mika i 30 minuter sen skulle vi vandra vidare. vi kollade på delfinuppvisningen, den är mycket bättre nu än när jag va liten hahaha, rätt kul att se faktiskt. Sen fick vi höra all information om alla djuren som fanns på kolmården, men de gick in i ena örat och ut i andra på de flesta av oss tror jag.

Imorgon är det en kort dag i skolan, yes tänkte jag. Men jag kom på att jag ska vara duktig att stanna kvar till 15.30 och plugga. Måste vara lite duktig ibland också, kan inte bara ha korta dagar. Man pluggar som sagt inte så mycket när man sitter vid datan här "hemma" i villan.

Dags att sova ? Ja det är de verkligen, har inte kunnat sova någe vidare bra på hela veckan. konstigt, vaknar helatiden och ibland kan jag inte somna om. Får se hur denna natt blir, sov gott.

Puss


kort dag

Idag var det en kort dag i skolan, började klockan 9 och slutade kl 11.50 det är en lagom dag tycker jag. Se åkte jag hem och sov i ca 2 timmar, skönt! Sedan upp och plugga även fast jag inte hade någon lust alls. Jag förstår inte varför allt alltid ska komma i slutet av terminen, suck. Lärarna kan verkligen inte planera alla prov. även fast de tror de. Men man ska inte klaga det är snart slut för denna termin och snart sommarlov, underbart!

har två prov imorgon, matteprov och hästkunskapsprov inom anatomi. Men det ska nog gå bra, har pluggat en hel del idag som sagt. Känns bganska bra, e lite laddad nu inför provet imorgon. Men vet att jag kommer få hjärnsläpp precis innan jag går in i salen och ska sätta mig ner vid det där jäkla provet.

Dags att sova kanske ? vila hjärnan. Jo lutar åt de, men jag vill se den där dokumentären om "värdens smartaste pojke". Så blir nog vaken till klockan 23 i alla fall. Ciao

fettokväll

Ja gårdagen blev en fettokväll med Emelie, hur mysigt som helst. När vi kom hem till min pappa så bestämde vi oss för att gå till coop och handla lite gott. Lite? Det blev lite mer än så, det blev morrötter, gurka, dipp, gräddfil, passionsfrukter, saltlakrits och choklad. Och vi gjorde kladdkaka när vi kom hem, jo den blev väldigt kladdig om man säger så, nästan bara smet men de va gott i alla fall. När vi gick och la oss så blev det inte mycket till sova, eftersom att vi hade en hund som skule sova mellan oss och dela huvudkudde med mig. Haha så söt, sen skulle han ligga över Emelies ben, och över mina. Jadu hunden tog upp hela sängen..

Snart är det dags att åka ner till Linköping igen då, har lite smått ågren eftersom jag inte vill dit. Men jag måste tänka framåt, snart sommarlooov, och sen e de bara att se de så helatiden. Nej men nu är det dags fär lite middag, blir gott.

Tjejer, glöm inte middagen på fredag. Ciao




Nu har jag kommit ner till kära Linköping, hade en trevlig resa. Jag träffade nämnligen Maja på tåget, eller rättare sagt på perrongen haha så vi har babblat på ganska rejält på tåget sen vipps så va vi i Linköping. De från skolan hämtade oss LYX!  Men nu är det dags för skolböckerna att komma fram, för jag måste plugga till provet som är på tisdag, blä. Yes, nu e det bums i säng.

Natti natti Ciao!

grillmästare

Som sagt så va jag hemma hos Emma igår på middag. Har nu snott lite bilder ifrån Mickis blogg. Och jag måste bara säga de att jag och Sandra va grillmästare igår! Vi brände inte sönder händerna, nej verkligen inte haha. Emma bara lämnade oss där ute och vi fick sköta grillningen. Men ingen fara för oss, vi fick ju sol på oss hahaha. 



  

          


Bild 1 Emma och Mia
Bild 2 Mia och jag
Bild 3 Mörten
Bild 4 Karin och Linnea
Bild 5 Gott vi åt
Bild 6 Mera gott
Bild 7 Mickis
Bild 8 Emma på modevisningen, så fin gumman!



Nu ska jag fixa lite saker och kanske ta upp läxböckerna innan jag åker med emelie hem till min pappa. Ska dit och ha de bra idag, sitta på verandan med ljus och äta något gott ? Låter kanon, me like. Kanske någon mer vill komma över, får väl se hur det blir med den saken. Men nu är det dags att hoppa in i duschen, Ciao


Emelie, kanske en suddig bild men de e inne från vip rummet där vi satt och firade hennes 18 års dag!

kommit hem från Emma

Nu har jag kommit hem ifrån Emma, det var en riktigt trevlig kväll. DEt känns som om att man har ätit allt möjligt för en vecka framåt, det var jätte god mat och efterätt och sedan kex och ost och goodis! Mums, me like. Vi som va fdär va jag, Emma, Mickis,Martina,Moa,Mia,Sandra,Karin och Linnea, tack för en ttrevlig kväll. sen åkte jag och Sandra och hämtade Björn i Nykvarn och så släppte hon av mig i Järna och där plockade min mamma upp mig.

Imorgon blir en liten pluggdag för min del tror jag, jag har lite att plugga tråkigt nog. Men det är ett MÅSTE! Har prov på tisdag och jag har verkligen inte pluggat på, jobbigt bara att man ska kunna hela hästens kropp och hur den fungerar alla senor,leder ben, inre organ jag menar alltså jag ska kunna ALLT. Men men, ska ut och springa också, har fått lite ångest efter allt gott man åt idag haha.

Hoppas att mörten tar det lugnt nu och Linnea också för den delen, de galna flickorna skulle ut i sthlm. Hej hopp vad det skulle drickas för deras del medans vi andra va nykterister idag, men det kan vara roligt de med. Nej, nu är det dags att hoppa i säng. Tjo hej

dagen

Dagen har börjat helt underbart, ganska bra humör och träningen gickhur bra som helst. Hästen gick kalasbra, hon gjorde inget dumt om att försöka få av mig. Känns bra att hon har börjat bli bra igen, kanske är min guldklimp sitt vanliga jag igen. Kanske startar någon tävling i slutet av sommaren ? Om det nu går så här bra under denna period. Ingen hög tävling men lite smått, få se vad hon får för betyg på sina gångarter..

Snart blir det iväg till min tränare, ska se på när två tjejer tränar. Det är lärorikt, se vad folk gör för fel m.m. Sen blir det 16 bussen till Emma för middagsdags. Ska bli kul att hitta på någonting ikväll i alla fall. Man behöver ju inte alltid sitta hemma, som jag har börjat göra på sista tiden här. Men blir nog på topp snart igen och gör staden osäker haha.

Nej dags att äta lunch nu, men alla får ha en toppendag så hörs vi! Ciao

Jojo- Anything


Ikväll blir det att umgås med dessa tjejer :)
image43


länge sen man skrev

I fredags hade jag ju en uppgift i sklolan till att läsa ut en bok, jag läste boken Tarzans tårar. Det är verkligen en bok värd att läsa.

129619-42

Tarzans tårar: Mariana är fattig tvåbarnsmamma med en både fysiskt och psykiskt frånvarande man. Janne är nyrik it-konsult med en vardag som Mariana inte ens kan drömma om. Men trots att de lever helt olika liv dras de till varandra och träffas under ganska egendomliga former.Tarzans tårar är en oerhört rolig bok om ett minst sagt annorlunda förhållande, men det är också en vass samtidsskildring av psykisk sjukdom och en ensamstående mammas omöjliga situation.

Tarzans tårar är en roman om fattiga och rika, om kärlek och ensamhet.omöjliga val och konsten att leva tillsammans i nuet så gott det går ...



Imorgon blir det middag hemma hos Emma, hon har nämnligen fyllt år. Men vi ska även fira Martina som fyllde år igår(tror att de va så). Blir middag och mys, blir inget festande denna helg. ska ladda inför nästa helg, då jag ska ha så kul som jag hade när vi firade min 18 års dag. Tjejer den 25e smäller det :) Middag hos mig, och sen utgång. Måste bara tillägga att ja kommer att vara super fin i håret, har nämnligen en tid hos min duktiga frisör under dagen. ska färga klipp (de behövs haha) och sen piffa till de lite inför kväällen kanske. Längtar, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
 
Idag blev den lunch/middag hos Jocke, gott gott. Man fick sig ju en bit jordgubbstårta, de va super gott. Längtat så länge efter en bit tårta.. Ikväll blir de bara datan och sova. Förstår inte varför jag alltid är så trött. Något fel på mig, svar ja!


Regina Spektor - Hotel song

Dags att sluta skiva, ses puss hej


kvällskvisten

Jag är såååå fruksugen men jag har ingen frukt hemma, suck. Affären som ligger närmst är stängd så det äer kört för min del. Får vänta tills jag kommer hem imorgon. Jag kommer säkert att drömma om fruksallad och massa gott inatt, hum.JObbigt jobbigt.

image41
Åååh så gott.



Haha måste bara skriva en liten snutt om en tjej i min klass, hon är verkligen rolig hon. Vi sitter i matalen, jag och tre kompisar. medans den tjejen och hennes "gäng" sitter vid ett bord snett emot oss, hon tittar på oss och viskar sedan tittar hon på oss igen. Hahah, vi kan inte låta bli att skratta och hon forsätter på samma sätt, men lilla jag kan ju inte hålla tyst. Så när vi äntligen ätit klart plus skrattat så att vi har ont i magen så vandrar vi ut och hennes bord lika så. Jag tar henne på axeln och säger lite vänligt "Du behöver inte prata om oss, om du vill det så är du välkommen att sitta vid samma bord som oss" direkt ska hon hugga tillbaka men hon börjar stamma. haha vadå knäckt ;). det var dagens roliga händelse. (det är roligare i verkligheten om man vet vilka personer det khandlar om haha).



Måste tillägga en tråkig sak, jag har väldens huvudvärk. har försökt med alla metoder men den vill inte försvinna. jag har sovit i ca 2 timmar, jag vaknar upp med samma om inte värre huvudvärk, bir man inte galen då ? Senhar jag hinkat i mig massa vatten men icke sa nicke inte funkade det heller. Så nu blir det ipren för min del. 

Imorgon blir det en rolig hemresa, vi är tre stycken som ska åka med samma tåg, yippie! prata prata och prata. Och så hoppas vi på att det är normalt fok på tåget imorgon haha.

Ses ! Ciao

helgen har vart bra!

Helgen har varit en trevlig helg, ännu en lugn helg för mig. Jag börjar lugna ner mig, men ändå är jag social. I fredags orkade jag verkligen inte göra någonting, det hade vart så mycket under dagens gång så jag va helt slut på kvällen. Jag låg bara hemma i soffan med mamma och svenne. Men lika trevligt var det, vi såg en rolig film :)
I lördags så blev jag bjuden på middag hos Marika. Det var jag Emma Therese Marika Trine Helena och Elin som åt utav den goda middagen och den smarriga efterrätten, mums. Sen kom även Tess förbi, kul att se henne,det var ett tag sen. Efter Eurovision song contest åkte jag hem, några gick ut och de andra åkte hem. 

Nu sitter jag i skolan, fick nyss veta en rolig sak. Det är att jag slutar vid lunch ochkan ta bussen hem istället för att gå i regnvädret. Yes, dagen går åt rätt håll i alla fall. Det kanske är min dag idag :) Men Det tråkiga är att jag måste plugga när jag kommer hem. Men slipper i alla fall promenaden hem. Hatar regn!!!

imorgon kommer jag hem igen, me like. Inte borta så länge denna gång haha. På onsdag ska jag sätta mig upp på min galna häst för första gången typ sen hon blev friskförklarad. Hon är nog inte riktigt frisk i huvudet än. Men söt ändå, vi får väl se om det blir besök på akuten eller något liknande efter den ridturen. Men kanske klarar mig förhoppningsvis. Man får ju hoppas på det bästa, har ju min tränare där som stöd....

Nej dags att plugga och följa med på lektionen, fick en lång och tråkig uppgift idag... suck. Puss hej

sitter i skolan

Nu sitter man i skolan, och väntar på det lilla mentormötet som börjar om 20 minuter ungefär. Ska prata lite om morgondagen. Usch det blir att gå upp väldigt tidigt. Har nyss haft nationellaprovet och det gick väl hyffsat, svarade på allt i alla fall, man kan ju inte göra mer än att hoppas på det bästa resultatet.

Måndag: vanlig skoldag
Tisdag: Nationellaprov
Onsdag: K1 och fovstalet m.m med klassen
Torsdag: Engelska läxa
Fredag: Åka hem + fira Camilla
Lördag:  Eurovison song contestkväll , hos mig ?
Söndag: Åka tillbaka till Linköping

Dags att kila till lektionen nu, så att man får gå hem så fort som möjligt. Ciao

skoldagen va seg

Idag va skoldagen seg, segare än någonsin. Lektion efter lektion, värsta var när vi skulle ha växr och djurliv, jag trodde ärligt att jag skulle somna. men jag var duktig och höll mig vaken och uppmärksam och antecknade allt under lektionen. Antecknade nog allt bara för att hålla mig vaken haha.Jag va med på springtestet idag också, haha vilket skämt. men ja de gick väl hyfsat bra, man ska ju inte klaga. men jag vat ganska trött efter de antal kilometer man sprang, men mer än hälften av klassen bangade, den sämsta bortförklaringen va "nej, jag är pollenallergiker" HAHAHA, men den lilla flickan kan ha våra ridpass utomhus, kanske är hon bara allmänt lat?!

Imorgon är det nationella, har laddat med en cola och en chokladbit. Men det går nog hyftsat hoppas jag, man kan ju i alla fall försöka. Folk säger att det är ganska lätt, och det tror jag med eftersom de e lilla matte A än så länge hahah. p

Vad händer i helgen tjejer? det är ju Eurovison song contest, måste ju festas lite! Tycker i alla fall jag. God mat, vin och tv, sedan utgång kanske ? Får se vad de andra tycker..En sak som är säker, det är att jag ska fira Camilla på fredagen, ska bli kul.

Nej kanske dags att sova ? Jag måste kolla igenom lite mattepapper innan, sen kanske kolla på någon film och somna till. Får se vad jag hittar,

Coldplay - Yellow  (en låt med fina minnen under våren/sommaren - 06)

Sov gott, så höööörs vi


måndag

Yes, hade sovmorgon idag börjar inte förän klockan 9. Då kan jag ta kära bussen till skolan så jag slipper att gå, ska nog nämnligen gå hem från skolan sen. Imorgon är det nationella proven i matte, det är lite pirrigt men hoppas väl på det bästa. Käner på mig att jag kommer att få hjärnsläpp när jag sitter där och får papprena med alla konstoga tal på.

På onsdag beger sig jag och min klass till Stockholm, ska till K1 m.m. Har hört att det är ite töntigta saker vi måste göra där, men kommer nog bli kul. Bättre än att sitta i skolan hela dagen haha, onsdagar brukar nämnligen vara de värsta dagen.

nu har jag inte tid att sitta här längre, dags att börja gå ut till bussen om 15 min. men solen skiner, me like!
Tjingtjong!

tillbaks

Tillbaks i linköping, helt tyst är det här i vardagsrummet haha. Bara lilla jag vaken och uppe så här sent i detta hus, tråkigt nog. Men ska snart också gå och lägga mig tror jag, skoldag imorgon jobbigt nog. Men ska bli kul att träffa en del människor i klassen, tro det eller ej.

Idag har jag haft en heldag med mamma, riktigt kul har vi haft det. Väldigt mycket skratt och skämt, bilresan ner hit haha den va underbar. Lite tråkigt när hon åkte hem sen bara, och jag var tvungen att stanna.

Sängen ropar efter mig nu, sov gott alla glada

lördag/söndag

Ja de va ett tag sen man skrev här, har inte haft ork till att skriva. Men fick lite klagomål så det är dags att börja skriva igen.

Imorgon blir det att man åker tillbaka till Linköping, min snälla mamma ska köra ner mig imorgon. men kommer snart hem igen, redan på fredag är jag hemma. Ska då antagligen fira Millan som då har fyllt 18 år(om jag har rätt fyller hon 18 år på måndag). Har inte träffat henne på länge, men kommer bli kul att ses. Saknar henne.

Det blev en hel del festande i helgen och lite i veckan, men tog igen det nu i helgen här med två hemma kvällar, underbart. Igår va Emelie här, men hon somnade till filmen vi kollade på så social vän man har.. Men jag somnade en stund efter jag också.

Dags att sova, ska upp tidigt imorgon.. Men ses när jag kommer hemma alla vänner :)