Julbaka

Idag ska jag och mamma julbaka, det kallas julkänsla.


image78image79


julkänsla

Igår när jag insåg att det är ett tag kvar tills sommaren kommer så ville jag bara ha julafton, den goda maten all släkt är samlad och allt är bara mys. Ser bilden framför mig när hela släkten trängs i soffan och på kuddar på golvet framför tvn när kalle anka är på tv och när jultomten kommer. Är inte det vinterns höjdpunkt?

Så idag ringde jag upp min kära mamma och sa att jag ville ha julmat och imorgon kanske vi åker på julbord, hon e väl för underbar. Kanske bara för hon vet att jag är lite arg på henne också haha. Men nu e jag inte lika arg längre haha. Idag blir det nog myspys dag framför tvn och bara vila upp mig. Känns som om det ska bli en sån helg, även fast jag nog vill festa imorgon vid globen. Men får se, hur morgonkvällen slutar.

Men nu ska jag duscha och fixa mig lite grann, sen ska jag iväg.

Love

VILL HA SOMMAR NU!

Kollade in massa sommarbilder, och jag vill just nu bara ha sommar. Men jag blir besviken varje gång jag tittar ut eller öppnar dörren och går ut och inser att man måste havinterjackan på sig. Eftersom marken är täckt med snö, marken ska ju bara grön året om med sol och värme. Vem längtar inte tillbaka till dagarna på stranden när man ligger och solar ? Alla dessa grilldagar och när man sitter och förfestar ute på någons veranda. VILL HA SOMMAR NU! MEn får väl drömma ett tag till. Det är ju trotts allt några månader kvar tills sommaren är här.

Sitter idag igen och pluggar, tråkigt men sant men det måste göras. Imorgon blir det träning, känns skönt. Dressyr på morgonen och sen inkörning. Sen åker jag hem med 17 tåger, lovley. Imorgon blir det en bra dag :)

Dags att förstätta pluggandet.

Love


måndag 26 november

Skola skola skola, mycket skola är det nu känns det som. Men det är väl bara att köra på, fick en inlämningsuppgift idag som ska vara inlämnad på torsdag, fy va drygt. De e en jobbig uppgift också, men det är väl bara göra klart och se glad ut. Fick reda på vilka veckor våran praktik ligger på, och de e så surt för när Jocke kommer hem från thailand så åker jag på praktik på 7 veckor. Hum, ser ut som om vi inte kommer att ses på 17 veckor...:/

I helgen söp jag ner Emelie under bordet, härligt härligt. Fick henne fullare än vad Jocke och Danne m.fl. fick. Är lite stolt över mig själv, hon fick en mysig baksmälla också! De va en galen fredag.

Dags att fortsätta plugga,
Love

intte inte

Det skulle ju inte bli en sån här dag idag. Damn, att jag inte kan hålla mig till lugna kvällar som jag säger att jag ska göra. Igår blev det en galen kväll, och gissa med vem. Jo, med min kära Emelie. Jag är lite stolt över att jag fick henne fullare än vad Jocke och Danne och hela deras jobb fick henne´. Haha, måste bara betyda att jag är bäst!

Idag blir det inflyttningsfest antagligen, har sagt att jag ska komma i alla fall. Och så blir det nog. Sen får man ju se vad som händer, ska ju på fika tidigare idag. Pappa fyller ju år idag, så det blir tårta och fika sen. :) Lovley.

En mindre kul grej är att Jocke åker utomlands på min födelsedag. Jippie! Eller inte. Kul födelsedag må jag säga, så ska han inte bara vara borta i ca 2 veckor. Det är hela 10 veckor han ska vara borta. Inte så kul kanske, men kul för hans skull :) sola och ha de bra.

Dags att vakna till nu.

Love

huvudet känns som ett bombnedslag

Jaexakt så känner jag mig, huvudvärk och bara trött efter allt pluggande som jag gjort denna eftermiddag/kväll. Suck pust och stön. Men nu är man klar och ska bara redovisa skiten imorgon inför hela klassen, men det går nog bra. Får sova på saken och så går det som et går imorgon helt enkelt. Kännsändå skönt att ha pluggat klart så jag bara kan slappa i helgen, och inte ens tänka på plugg på tåget hem eller tåget ner. Kan få sova under resan :)

Imorgon blir det verkligen en riktig myskväll, jag Emelie och Lotta ska äta god mat kanske dricka lite vin och prata en massa skitnack haha, lovley. Det var längesen jag hade en sån kväll. Känns som om det behövs efter alla omständigheter just nu. Behöver munttras upp lite, haha.

Nej dags att kila kanske ?

Love                                                  


tisdag

Torsdag idag, nu sitter jag i skolan och ska skriva rent mitt kloningsarbete som jag ska redovisa imorgon inför hela klassen. Men det blir nog bra, är inte ensam om att ha kloning.  Det är rätt lätt när man har gjort arbete om det, så dags att börja  plugga.

Igår hade vi olika uppdrag i stallet, så fick ingen träning igår heller. En annan onsdag blev ju också inställd för inte alls länge sen, men det finns ingenting vi kan göra åt saken. Men det var rätt så kul, hela klassen blev mer gemensam på något sätt och va hade super kul. Så idag bestämde vi att vi ska ha en myskväll tillsammans. Hela klassen ska hyra film och äta popcorn chips och godis. Vi ska va i mellis mammas kurssal.

Love.


Seg tisdag

Ikväll åker man ner igen, och i morgon ska min klass få en överraskning. Får se vad det blir för kul, det är ingen riktig skoldag utom någon spännande kul. Sen är det torsdag som är min korta dag i veckan, lovley. Sen är det ju typ helg så de dagarna som jag ska va i skolan kommer att gå snabbt.

På fredag är det fettokväll, som jag längtar! haha, ingen kan förstå hur underbara dessa kvällar är. Men egentligen förstår jag inte varför vi döpt dessa kvällar till "fettokvällar" Vi äter ju ganska nyttig mat och sen e ju det mesta frukter och en massa sånt nyttigt. Fredag är min och Emelies fredag. Sen kommer ju lördagen och då är jag bjuden på inflyttningsfest, så det lär väl bli full rulle den kvällen wiihoo! En rätt så bra helg om jag säger så. Fredag lugn och lördagen blir det lite fart! :)

Idag gick jag upp tidigt va i stallet redan klockan 9.15 typ. Red och fixade allt som skulle fixas, så har haft hela dagen att slappa. Men det har gått rätt så segt. Inte haft så mycket att göra mer än att ha suttit vid datorn och degat i soffan och mumsat pepparkakor.

Dags att kila.

Love

bakis?

Bakisdag? Svar: JA! Haha men jag är otroligt pigg för att vara bakis. Men jag tror nog inte att jag mår värst idag, finns nog någon annan som gör det. Vid namn Emelie kanske? Gårdagen var helt okej, det började med middag hemma hos pappa med lite gott och trevligt folk. Men sen började jag känna mig sjuk så då kröp jag ihop i soffan och trodde seriöst att jag inte skulle palla kvällens bravader. Men varför banga och sitta hemma, så jag tog mig i kragen och gjorde mig i ordning. De tuperade mitt hår och hejåhå. Sen började det drickas och jag tvingade Emelie till att shota lite grann haha. Sen blev det bara helt galet.. Måste säga det att jag och Emelie var hjältar inatt, vi hjälpte en kille som blev misshandlad. Usch sen hade vi ingen lust att äta kebaben som vi hade köpt, efter att ha sett allt blod.


Nu sitter jag och väntar på att bussen ska gå så jag kan komma hem och träna, sen får man se vad jag hittar på. Är hemma tills på tisdag, lovley det behöver jag. Ostbågar och film ikväll kanske ? :) Låter som en toppen kväll.

Längtar inte tills på torsdag, det kommer att bli en tuff dag. Eftersom att det är då pappa åker bort i två år. Men man får tänka framåt han kommer ju hem. Men det känns skönt att veta att man har stöd av sina vänner. Känns bra så detta kommer jag att klara av. Så nästa helg blir det en lugn helg, jag och Emelie ska ha fettokväll på fredag. AAAAH jag längtar haha, kommer bli skönt att ta det lugnt plus att det kommer bli gott.

Nu är det dags att ge sig av, Love

kent ikväll

Yes nu sitter man vid datan igen, men nu e jag hemma hos Linda. Har precis vaknat till, ska vänta in de andra sen drar vi upp till globen och kollar på kent. Jag är väldigt avundsjuk på min mor just för tillfället, hon är nämnligen på väg till Paris. Men hoppas att hon får en bra helg med sina arbetskamrater.

Imorgon blir det middag hos far, sen så ska jag försöka få skjuts ut till Emma och fortsätta förkröka där och sedan blir det utgång eftersom världens underbaraste Emma har fyllt år. Min och Sofias present e nog den bästa hon kommer att få! Haha, lovley! Synd bara att jag inte kan va med hela kvällen det skulle ha vart grymt kul. Just nu e jag på sånt partyhumör så jag nästan spricker. Så imorgon kör vi!

Så får jag väl höra en massa händelser imorgon eftersom lilla Emelie kommer bli så full ikväll. Jocke Danne m.fl kommer supa henneunder bordet tidigt ikväll om jag har förstått det hela rätt. Men får se om hon e vaken när jag ska ringa henne efter kentkonserten.

Dags att fixa håret, ha en bra helg alla glada!

Love

Suck

AAAH blir tokig på dessa uppgifter som lärarna ger en. Deras uppgifter e så luddiga så man förstår inte riktigt hur man ska göra uppgiften. Kanske lite svårt då ? Plus att jag är trött som en björn som vill gå i ide, efter att ha haft travkörning på morgonen plus stalltjänst och på eftermiddagen fick jag kämpa mig igenom ett dressyrpass. Det var verkligen jobbigt så inatt kommer jag sova gott.

Nu har jag precis beställt min biljett hem tills imorgon. Klockan 13 åker jag från linköping imorgon så skönt haha det känns som om jag aldrig är här nere längre. Men det är skönt att slippa, och eftersom vi får dessa hemuppgifter helatiden så klarar man sig ju. Det är ändå de som klassen håller på att arbeta med på lektionstid.

Inatt sov Mellis hos mig, men jag kunde inte sova så bra. Men kul hade vi i alla fall, det är väl huvudsaken. Men när vi skulle komma upp imorse så var det ingen höjdare. Jag var nog tröttast som drog mig längst men jag var först klar haha, otroligt!

Nu ska Emelie ut medans jag ska plugga arslet av mig. Kan det bli fuskigare ? Nope, men snart ska hjag nog bege mig hemåt och äta någon middag för det har jag ju inte klämt i mig ännu. Men nej, nu skriver jag bara en massa onödigt istället för att plugga. Så nu ska jag gå tillbaka till pluggandet och känna mig som en duktig flicka.

Love.

Jourhelg

Hemma hemma hemma, i lördags bestämde jag mig för att jag skulle åka hem på söndagen efter den jobbiga jouren. Så jag tog mig hem, fick åka med min faster. Skönt då slapp jag åka tåg också. Så det blev mycket babbel i bilen på väg hem till farmor där lite släkt va. Trevligt, det blev god middag och även kladdkaka och någon tårta, mums. Det var precis det jag behövde efter en jobbig helg. Sen kom jocke och hämtade mig så skulle vi kolla på film, det blev die hard 4 men det var ingen Maria film så jag somnade haha.

Hela helgen har bestått av att jobba, slitit som tusan. Vi hade båda stallen att mocka och ta in och ut all hästar och fy vad jobbigt det är, även fast ma inte tror det. Speciellt när det är 80 hästar och inte typ bara 10. Så helgen har vart tung. Men nu får jag iaf vara ledig idag, men snart är det träning och sen ska jag på middag hos min kusin som fyller år. Sen får vi s, kanske träffar jocke innan jag åker tillbaka imorn. får se hur det blir.

Thaiemelie är sjuk. Hon e som en prickikorv säger hon. Det måste se riktigt kul ut. Nästan så att man ska åka och kolla till henne. Men hon kanske smittar ner mig, vem vet. Och jag vill inte bli prickig. så jag struntar nog i det haha. Men det blev ingen lunch eftersom hon e sjuk idag. Så jag fick laga min egna "seriösa" lunch.

Men nu e de dags att kila från datan.

Love

både jobbig och trevlig

Nu sitter man här inne hos grannen framför datorn. Veckan har vart både jobbig och väldigt bra måste jag säga först måndag och tisdag hade jag jour jobbigt nog, först skola och sen efter skolan fraqm tills klovkan 19.30 så va jag tvungen att jobba i skolans stall. Men det ingår ju i utbildningen så det bara måste göras. Onsdag kom Jocke hit, mycket trevligt. Men idag så åkte han hem, inte lika kul. .Men träffar han när jag kommer hem nästa helg.

Idag åkte en till ut ur idol som jag hoppades på skulle åka. YES! äntligen försvann Christoffer. Men jag bara hoppas på att Amanda eller Daniel vinner.

Nu är det nog dags för sängen snart, ska upp kl 7 imorgon för att ha jour både imorgon och i övermorgon. Men på måndag får jag vara ledig. Då ska jag soova kan jag ju säga. Och jag måste bara säga att här i Linköping e de SNÖ! fytusan vad det har snöat ikväll.

Godnatt, Love

hejååhåå!

Helgen har vart väldigt bra. Har umgåtts mycket med Emelie, det känns som om EmelieochMariadagarna är tillbaka, galna och helt sjuka dagar tillsammans. saker som bara vi förstår oss på som sagt. Men i fredags var det en slappdag, låg hemma och kollade på idol. YES! äntligen åkte Sam ut. Nu är det bara några till jag inte gillar, så amn får väl hoppas att folket tycker lika som mig (A). Sen kom Linda och Emelie hem till mig. För jag hade gjort ännu en kladdkaka eller det blev två stycken med hackad mörkchoklad i. Den var GOD! Snäll som jag är så gick jag ner med kladdkaka till Jocke eftersom han inte orkade komma upp. Lördagen var en räkmackadag! först va det hem och ha träning hade verkligen ingen lust eller vilja men som sagt vad gör man inte ? Sen på kvällen kom Emelie hem till mig först och vi började med våra mackor. Samtidigt som pappa hade fest hemma, de hade åkt kryssning så det var lite fest hemma hos oss innan de skulle vidare igen. Sen kom Linda och Helena också så börjades det dricka, allt fr¨ån vin till groggar till tequila! Galen kväll som sagt, vi drog vidare till Olearys och hade en rolig kväll, sen va det äntligen dags för KEBAB! den efterlängtade kebaben! MUMS!

nej nu måste jag sluta skriva och packa klart, åker till Linköping idag. Så nu kommer nog inte bloggen att vara så uppdaterad måste va social med de där nere nu eftersomde längat efter mig (A). Sen får jag ju besök också från onsdag till fredag :) Mys.

Love.

Ingen uppdatering

Inte så mycket bloggande för min del på sista tiden. Kanske beror på att jag e social och inte så osocial som sitter vid datan och orkar blogga dag in och dag ut. Och vad har hänt ? I onsdags var det hudvårdsparty hos mig vi åt kladdkaka och bullar och vissa drack vin och andra saft. Sedan tog vi en sväng förbi O´learys för en person i mitt sällskap så kanske det blev några glas för mycket haha. Äsch, det händer alla. Men det var kul att påminna henne om det dagen efter. Gjort bort sig ? JA!

Idag har jag och Emelie tagit en lång powerwalk vi gick ungefär en mil, duktigt. Sen var det bara att åka till det ena stallet ta hand om den lilla kraken och nu har man mellan landat här hemma och ska snart iväg till nästa stall på träning. Sen blir det lite idoltittande och så ska jag sen åka hem till pappa, ska göra kladdkaka tills Emelie kommer dit.

Imorgon så ska Emelie fotografera mig... Läskigt, men det blir nog bra. Sen på kvällen blir det räkmacka och vin, lovley! Kanske utgång om vi orkar. Men det är inte säkert ännu man får se. Kanske lite hemmamys och bara ha en Emelie&Mariakväll och prata massa skit. Prata om sånt som ingen förstår haha, bara vi som skrattar åt våra konstiga saker som vi har för oss.

Nu måste jag till träningen, Love.