29 februari

Tjenna tjenna.

Usch veckan har bestått av att gå i skolan och på eftermiddagen och kvällen ha jour. Väldigt tuff vecka om jag säger så, min mamma har vart med mig här nere i några dagar. Det behövdes om jag säger så, vi tog ner min andra säng hit ner till Linköping. Så nu har jag en dubbelsäng på 2 m. Jag kan ligga raklång åt alla håll och kanter, så skönt. Vaknar upp och jag har snurrat runt så jag ligger med huvudet där fötterna ska va haha.

I onsdagsmorse fick jag reda på att min farfar har gått bort, jag har kommit i något chocktillstånd och tror fortfarande att jag ska träffa honom när jag kommer hem. Men igår kväll insåg jag lite grann att jag inte kommer att göra de, så kan inte riktigt koncentrera mig idag på matte c.  Men det är ju ganska självklart att jag ínte har något mattehuvud just nu. Begravningen sker den 18 mars, kommer va tufft.

I helgen blir det att ha jour, jobba och slita. Men de e nog bra att jag gör saker helatiden istället för att bara sitta och inte göra någonting,. Men nu måste jag gå upp på min lektion och försöka göra någonting vettigt utav min mattelektion.

Love


24 februari

Idag e en riktigt bakisdag. Men jag känner mig inte så bakis, men jag har väl inte hunnit vakna så mycket än. Men jag har laddat upp med en cola och ska bli kry nu. Ska ner på stan och äta lunch senare, riktigt härligt. Sånt man bestämmer på fyllan innan man går hem "duu, vi äter lunch imorgon hehe". Man hittar alltid på något knasigt.

Nu sitter jag på msn och babbla för fullt med J på msn, nu är det bara några få veckor kvar. Så skönt att de e kort tid kvar, håller på att bli tokig här hemma. Men det ska väl vara så om någon är borta i 10 veckor. Men jag har i alla fall bestämt att han och jag ska åka till alanya tillsammans och bo på min pappas kompis hotell precis vid vattnet. Helt underbart, men de blir i höst om han får ledigt från jobbet. Annars får jag väl kidnappa honom och släpa honom till flyget och binda fast honom i flygstolen. Men det lär inte va så väldigt svårt.

Nu ska jag prata lite med min låtsasmamma och sen ner på stan och äta lunch med MAtte och Emelie på nancys.

Love

22 februari

Idag har jag gjort nytta i alla fall, tog tag i mitt liv under min lunchrast och pratade  med Lelle om våra sommarplaner. Så nu är det mesta bestämt, vet vilka veckor jag ska jobba och inte. Så ska vi till gotland vecka 29 men bara torsdag-söndag. Sen ska vi även utomlands också, men vi har inte bestämt om vi ska åka och festa eller om vi bara ska ta de lugnt, men det bestämmer vi senare i sommar. Men vi ska i alla fall åka i augusti.

Uppdaterar mer senare. På återseende

Love


20 februari

Har nyss kommit hem från heron, har vart på bio med Kim. Vi såg på Juno, den va inte lika bra som vi trodde. Men det blev lite skratt och prat. Vi va nästan ensamna i biosalongen. I början va vi ensamna men sen kom det in två par och en ensam kille. Då va jag tungen att fråga Kim "Går man på bio själv? Tror man kanske att man hittar någon flamma i biosalongen?" Haha så skrattade vi båda åt min fråga sen började den otroliga reklamen.

Apropå gubben på jobbet som jagar mig när jag klivit av bussen på morgonen fick sig en rejäl chock imorse. Jag gick i 180 och gick en lite längre väg så han hamnade före mig ut genom en kurva. Så att jag sedan kunde ta de lugnt och bara gå bakom honom haha. Så slapp jag honom, nu får vi se om han gett upp hoppet och insett att jag inte är någon pratglad människa på morgon kl 6! Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Just ja, på jobbet idag måste de trott att jag va knäpp, jag gick runt och fnissade för mig själv och tänkte min olika tankar om folk, sen va jag bara tvungen att skicka ett sms till lilla Emelie och fråga om man kan tänka så som jag tänkte eller om jag va störd.. Men de va fullt normalt sa hon, i alla fall för att vara en Maria. Men om folk bara visste vilka tankarna va så skulle de nog tro att jag va störd och spärra in mig bakom lås och bom.

Just det, idag har jag köpt mig en ny jacka. Dock som jag ska ha i stallet, hum har köpt kläder till stallet ganska mycket på sista tiden.. Men det ska ju också användas eftersom jag är där ungefär varje dag i veckan året om. Men den e fin, och jag är riktigt nöjd med mitt köp. Plus att de va rea på den, lovley! Det kunde inte bli bättre. Men hörrenini nu är det bums i säng och upp tidigt imorgon.

Love

19 februari

Blogginlägg efter blogginlägg.. Det känns som om allt är likadant som jag skriver dag efter dag. Men med lite olika händelser. Men vafasen finns det annars att skriva ?

Nu sitter jag i mitt rum med mina röda tapeter och lyssnar på musik. Funderar på att lägga mig och sova skapligt idag och inte efter tolv som det brukar bli. Men klockan lär väl rulla på som vanligt och jag kommer inte i säng i tid och är hur trött som helst på morgonen när jag ska upp.  Imorse tog jag vinterjackan eftersom jag frös morgonen innan, det var verkligen svinklallt ute kl 6 på morgonen. Då tänkte jag på J, Matilda och Helene som e nere i Phuket nu, vilen lyx de har. Fybubblan själv jobbar man och står i, medan de ligger på stranden och har de bra. Fusk fusk.

Idag har jag och min kära mor vart och shoppat lite till mig, dock då ridkläder. Men vafasen de e kul de med. Det blev ett par ridbyxor och så blev de saker till min häst. Men är sugen på en jacka som jag hittade, ska nog kunna flirta till mig den på något sätt. Ska bara komma på något bra att säga och vid rätt tillfälle haha. Får se hur det går. Efter vi hade vart där så skulle jag vara duktig och rida ett pass och sen ut och springa, men jag somnade i bilen på väg till stallet. Så jag skippade allt, tog bara hand om hästen och åkte hem. Är helt slut, jag är ingen jobbmänniska jag är en skolmänniska haha.

Men imorgon ska jag ta mig i kragen minnsan. Kanske ska på bio också, får se hur planerna blir allt e inte riktigt beastämt ännu. Det bestäms under morgondagen i think. Apropå ingenting och allting så är jag väldigt dålig på att berätta för folk hur mycket jag uppskattar de och allt de gör för mig. Ställer upp när som och bara finns där. Mina små änglar. En annan som hjälpt mig att kunna lita på killar och förhållanden e J. Jag va hur knepig som helst i början och visste inte riktigt hur jag skulle behärska mig, men han gav mig tid och de blev ju bra. Nu har jag bara en sån otrolig längtan tills jag står på arlanda och hans flyg landar, ååh så mys.

Nej men hörrni, nu är det dags att slipa slipsten. Känner mig verkligen som en seg gnu förtillfället och kommer inte att komma upp ur sängen imorgon annars. Måste hitta på en plan om hur jag ska komma undan gubben från jobbet imorgon på morgonen. Får komma på någon plan. Berättar mer om honom och mina planer om jag misslyckades lr lyckades. Sov så gott alla söta.

image104
(mina söta små kusiner, Carl och Filippa)

Love

18 februari

Gick ju då upp supertidigt imorse, redan kl 05.35 ringde alarmet på mobilen och det va dags att gå upp. Men ville bara ligga kvar under det varma täcket med huvudet på kudden och somna om. Men icke, jag va duktig som klev upp och gjorde allt jag skulle och ´gick sedan ut till bussen som gick 06.12 typ från mig. När jag satt på bussen och halvsov så stannade bussen pltsligt till och det va någon som skulle gå på bussen. Jag öppnade ögonen för att se om det kanske va någon som man kände igen. Men gissa vad de va som kom gående i gången ? Jo en cowboy, jag gnuggade ögonen och kollade igen. Så sant så sant, de va en cowboy. Jag drömde inte, haha full i skratt va jag tvungen att hålla mig tills jag klev av.

Trött efter at ha jobbat skulle jag till bussen hem, och då ser jag ännu en konstig person. Hon hade alla färger man kan ha på sig. Hon hade orange, grön, röd, lila, rosa, turkos, limegrön, ljusblå ja men typ allt. Vem går ens ut så ? Det va absolut inge vidare snyggt och det syntes att de va en riktigt järnabo. De kan se ut hur som helst, idag bevisade hon mig de, en gång för alla!

Nu helt plötsligt så har jag fått in mera roliga saker i min kalender. På lördag blir de vinmys och sen olearys antagligen. Lördagen den 8 mars ska jag på inflyttningsfest/födelsedagsfest(om jag minns rätt) hos Pernilla sedan utgång. Den 12 ska jag på konsert(bestämt sen innan), lördagen den 18 ska jag kanske ta på mig partybyxorna och ta mig till mariefred och festa där och utgång. Sen kommer ju fförsjutton J hem :) snart så, veckorna och dagarna går bara neråt nu och jag blir bara gladare och gladare..

Nej nu är det dags att krypa ner i sängen kolla på lejonkungen och sova innan jag ska upp igen. Hoppas att alla får en trevlig kväll, så hörs vi!

Love

17 februari

Dagen har bara susat förbi fort som vinden. Imorse va jag i stallet tidigt och red, trodde seriöst att jag skulle flyga av min häst och bryta alla ben i hela kroppen, envis som jag är höll jag mig iaf kvar och tillslut gick det riktigt bra och min tränare öppnade fönstret och skrek "BRAAA MARIA!" Då blev jag glad och mitt humör steg uppåt. Direkt efter det var det dags att åka till nästa häst och pyssla om honom lite grann, gud vad han växer snabbt den lilla pojken. Men de e bra, haha. Sen va de bara att åka hem snabbt, åka vidare till min morbrors äffär och beställa min stövlar. Underbara e de! Längtar tills de kommer hem och jag kan använda de, nu när de e vår :) (Galen som köper gummistövlar, jag vet. Men de kan va rätt tufft, knallröda med högt skaft!) Sen åkte jag och mamma och handlade och så fick vi för oss att vi skulle färga håret. Så vi köpte hårfärg och nu på kvällen har vi fixat varandras hår.

Mamma gjorde blonda slingor på mig, det blev riktigt bra. Trodde först att de skulle bli katastrof, men hon hade tur. Jag blev nöjd, och ingen har dött haha. Så det blev ett godkänt resultat engligt mig.

imorgon blir det att jobba, men de e rätt sköna tider. Mellan 7-16, så helt okej. Det är ju också bara 5 dagar, så man hinner inte tröttna sådär spec mycket. Veckan i sig blir till att jobba, träna och plugga. Men det ska jag väl fixa, för på lördag ska vi ha vinmys hemma hos mig och sen kasnke ta en sväng förbi olearys om vi har lust.

Men nu är det dags för mig att sussa så gott, ska snart upp och sätta mig på en kall buss. Men hoppas på att jag hinner prata något med J nu när jag jobbar och kommer hem rätt så sent på eftermiddagarna. De e ju ändå 6 timmars skillnad från här och där. Men det får man fixa på något sätt. :)

Love


(Jag och min coopkasse över huvudet i väntan på att håret ska bli klart)

16 februari

Hemma nu, äntligen. Vart runt överallt idag känns det som. Men ändå har jag inte de, jag va som sagt hos pappa först på dagen mellan 11-16 roligt. Vi körde lite biljard och fikade en hel del. Det blev allt från paj till smörgåstårta till semla. Haha, min grej med att äta nyttigt har jag tappat bort på vägen, för länge sen.

Nu sitter jag hemma och väntar på att maten ska bli klar, det är skönt att vara hemma så att man slipper laga mat. Haha, man behöver inte tänka på någonting bara veta när maten är klar. Superbra. Det är nog det bästa med att bo hemma, plus att man inte behöver tvätta. (Men jag tar ändå med all tvätt hem till mamma från linköping). Efter maten ska jag kolla på melodifestivalen med alex sen ska jag verkligen hem och sova ut! sova länge imorgon så jag kanske kan bli pigg? Känner mig trött helatiden. Förstår inte varför men jag kanske inte sover så bra om nätterna..

Usch idag hade jag en dag då jag ville komma hem och att någon bara höll om mig och sa goa saker till mig. Men icke, får vänta ett tag till. Men det är det verkligen värt! :)

Nu är maten klar

Love

Jag och Mellis. Saknar dig i klassen blondie!



Godmorgon allesammans!
Trött som en barnunge som bara vill dra täcket över huvudet och somna om, men ändå sitter jag i sängen och har nyss ätit frukost. Mamma hade gjort scones (eller nu hur man stavar de) och ett stort glas oboy till mig. Hon är allt go hon. Snart ska jag fixa i ordning mig så kommer farmor och farfar och Marie och hämtar upp mig så ska vi åka till min kära far och hälsa på. Ska bli trevligt.

Igårkväll fick jag ett tråkigt besked, J kommer inte alls hem en vecka tidigare. Surt. Men han kommer hem när han ska komma hem det är tur de, så han inte kommer hem senare haha. Har ju då vart så snäll att jag har planerat in allt i skolan innan han kommer hem. Min jour och mitt fölvak och massa grejer. Så då har jag inge mer sånt i skolan när han har kommit hem. :) Så snäll jag är.
¨
Nej hörrni nu är det dags att platta mitt krulliga hår och klä på mig.
Saknar J.

Love

15 februari

Tralllalalala här sitter jag i min ensamhet och skriver i min blogg som vanligt. Förstår inte varför jag sitter här egentligen, jag an ligga i den underbaraste sängen med världens skönaste duntäcke och bara ha de bra och sova. När jag äntligen får sova hur länge jag vill. Men det är klart att man vaknar kl 9.45 och e klarvaken och inte kan somna om. Ut och ta min springrunda vill jag inte heller för jag har träningsvärk, usch fy och blä. Men jag överlever, jag e ju hulken eller ?

Dags att göra någonting annat.
Love

14 februari

Den bästa all hjärtansdag (Eller ja den kunde vart bättre om J va hemma såklart). Arg som ett bi va jag på väg till stallet. Jag va så arg att tårarna sprutade och jag såg ut som en barnunge som tappat sin klubba i sandlådan. Så pratade jag med J ett tag så tog hans pengar slut så det bröts. Direkt efter så ringde någon Monica upp mig och frågade vart stenhuggarvägen låg för hon hade ett blombud. Fundersam över vem som skickat blombud till mig så berättade jag att jag inte va hemma, så hon åkte dit jag var (på väg till stallet) så mitt på grusvägen fick jag en bukett med blommor. Blev het paff, så läste jag kortet och det va från J. Så glad jag blev, allting blev så mycket bättre. Sen ringde han upp igen efter ca 3 minuter och jag fick bara fram tack. En sak till, han kommer nog hem en vecka tidigare. Kan det bli bättre ? Min dag blev mycket bättre, tack J. Älsk.

Tillbaka till nuet, jag har nyss ätit middag med Emelie och Marie. God mat och mycket tjejsnack en trevlig kväll helt enkelt och snart blir det film och mera tjejsnack. Trevlig kväll, man får göra det bästa utav situationen. Imorgon blir det till att sova hela långa dagen sen ska jag ut och springa och sen träning.

Dags att kila,
Love




Såklart att jag skämde ut mig idag också.Redanpå morgonen till och med. Det hela började med att jag har vart slö och inte hade gjort klart allting inför min redovisning. Så jag skippade min sista engelskalektion och gjorde klart powerpointen som vi absolut va tvugna att ha med. (Så tråkigt med pp) När jag väl va klar och skulle kopiera alla papper i flera ex, så funkar inte kopiatorn som jag ser men det fanns ju en till alldeles bredvid som funkade. Men såklart förstod jag mig inte på kopiatorn ett dugg, så Lina min hjältinna hjälpt mig, medan jag vräker ur mig  "Jag är så oteknisk, jag skulle aldrig kunna bli tekniker, det är en sak som e säker" Fine, så alldeles bredvid mig skrattade en tekniker åt mig som skulle laga den taqskiga kopiatorn! Tack!

Snart ska jag åka hem, mormor och morfar e snälla som kommer och hämtar mig vid tåget och kör mig hem. Snällt av de söta pensionärerna. Skönt att få komma hem, men imorgon har jag fullt upp och det har jag även hela sportlovet. Ska jobba och tjäna lite extra pengar eftersom ingen annan hemma har sportlov när jag har. De har veckan efter, så varför inte jobba ?

Nej, skriver mer senare. Ska nu bege mig till bussen så att jag hinner med tåget hem. Vill ju inte missa tåget.

Love

12 februari

Redovisningen kunde väl gått bättre, men folk i klassen som drar ut på tiden men ändå inte redovisar. Det förstår jga mig inte riktigt på. Vi va bara 3 grupper som redovisade,de andra ska väl göra det på torsdag då det är våran sista engelskalektion. Äntligen så är kursen över. Men dock börjar 3 stycken nya efter sportlovet som är nästa vecka. Samällskunskap, Religon och Svenska B.

Imorgon har övningsdag och jag har körning och dressyr. Det blir nog en bra dag, eftersom vi slipper va här i skolan och bara va ute i stallet hela dagen. Sen på kvällen ska jag umgås med Helen och barata de lugnt. Kanske kolla på film ? Får se vad vi hittar på, men hjärtafesten kan vi stryka på en gång. Haha.

Nej dags att plugga nu och prata vidare med J på msn :) Sakna.

Love




Trallalalala vad kul vi har på våran underbara engelskalektion. Kan man ha roligare än att leta fakta om Cambridge och sen ska redovisa allt? Varför ska man göra sånt, det undrar jag. Men vi ler och ser glada ut och gör som hon säger. Även om vi helst skulle vilja lipa åt henne och kasta uppgiften i papperskorgen och gå ifrån lektionen. Jag blir tokig på denna uppgift, finns det någon vettig och bra information ? Svar: Nej. Gaah! MEn fter lektionen så slutar jag för dagen så det är skönt. Då ska jag ut och gå med Linn. Vi ska gå till ikano fram och tillbaka. Hum, en väldigt lång promenad. Får  se sen om jag orkar och har lust att springa ikväll sen.

Nu har jag klarat av en dag utav mina fjantiga veckor. Så snart blir jag väl van, men när jag har slutat dessa veckor kommer jag köpa mig en påse med ostbågar det första jag gör. Men vem saknar inte ostbågar efter typ 2 - 3 veckor. Men det kanske inte är det nyttigaste, men godast haha.

Igår spenderade jag hela min eftermiddag i sängen framför tv'n. Dock somnade jag och vaknade igen ca kl 19.20 och då hade människor ringt mig och skickat sms. Jag kände mig ganska populär då(det var inte min mamma som hade ringt, bara vänner haha)

På torsdag blir det hemfärd för min del, ska bli så skönt. Innan tåget går hem ska jag hinna med att äta lunch med Erik. Eftersom vi inte hinner ses i veckan som vi sa att vi skulle göra. Eftersom allt plugg alltid kommer ivägen, förstår inte att det alltid ska bli så. Vi har pluggat i samma stad i 1 ½ år men aldrig har vi hittat på något någon gång. Jo två ggr kanske det är, en gång följde jag med  på insparken och sen va vi bara hemma i hans lägenhet en gång haha knasigt.

Nej men nu är det dags att kamma till sig och vara lite duktig också. Skriver mer sen senare när jag har vart ute på min långa promenad med Linn. För då ska J logga in på msn, så då ska vi prata lite mer :)
Love

11 februari

Dagen började redan kl 04.50 imorse och jag va inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara, så det var helt underbart. Min underbara mamma körde mig till tåget och tog farväl för dessa små korta dagar. Kommer ju hem snart igen. Så mig blir hon inte av med så lätt, i helgen blir det nog mamma och dotterkväll. Kanske en middag ? Får se, det bvar så änge sen det bara va hon och jag en kväll.

Idag började den första dagen på min galna idé. Ska fasta, får se hur länge jag klarar av detta. Men eftersom ingen tror att jag kommer att klara det så ska jag baskemig klara de. Vatten och buljong till middag idag, lovley. Middagen som alla människor drömmer om. Just de, där kom jag på att jag och mamma inte alls kan äta middag i helgen eftersom jag har börjat med detta. Fasiken också! Där sprack den idén.

Hela denna vecka e KAOS! Kunde inte redovisa min hästras idag. Men ska göra det på torsdag. Men imorgon är det engelskaredovisning. Jag och Lina har Cambridge som vi ska prata om, en hel del fakta och på torsdag e de träningar. När jag kommer hem sen så har jag planerat träningar för min häst också. Nu jäklar har jag fått en stekpanna i huvudet och ska köra järnet! Tävlingsbanan nästa! Wiie! Hoppas bara att allt går som de ska och att jag och min kära polle kommer överens. Men det börjar bli bättre.

Vid middagsbordet igår (jag, mamma och svenne) Vi satt och pratade om epilepsi.

Svenne : Ja om någon får ett anfall ska man stoppa in en plånbok i munnen på den.
Mamma: Nej det ska man inte alls göra.
Svenne: Nehe? Vad ska man stoppa in då?
Jag: Ingenting alls sägs det nu
Mamma: Jo, kuken.
Alla skrattade...
Maria: Nej mamma, nu har du umgåtts för mycket med Emelie

Sen garvade alla så vi inte kunde äta klart. Roliga samtalsämnen vi har vid köksbordet. Jo sen fortsatte disskusionen men det var de hela roliga. Fy, vi har humor i familjen;) Stackars Emelie som alltid får va med i våra samtal (oftast).

Dags att plugga och fortsätta vara social med J på msn. underbart att han har internet där nere i alla fall. Så man kan prata lite mer och längre än korta telefonsamtal och sms. Men nu om 3 dagar har halva tiden gått, äntligen! Så nu är det bara lika lång tid kvar och man börjar att räkna neråt. Snart e de bara 4 veckor kvar. LOVLEY.

image101
Saknar mitt mörka hår lite grann, kanske färga ? Hum... ska tänka på saken

Love


10 februari

Nu ikväll blev det en lång lång väldigt lång promenad med Emelie, vi gick en bra bit. Vi va ute i ca 2 ½ timme och gick och snackade en hel del med skit. När jag kom hem blev det kladdkaka och wallander. Men såklart glömmer jag bort tiden och missar världscupen. Men såg i alla fall omhoppningen, tråkigt bara att Malin inte gick runt. Men sånt ska ju också hända.

En viss person trodde att jag skulle skriva en gång till i min blogg idag, och det gjorde jag också. Så personen kanske e glad nu. Idag pratade jag med J länge på msn, jobbigt att man längtar efter honom så mycket som man gör. Men jag e ju en sån person som inte vill erkänna det för mig själv. Sån är jag, men det får jag leva med. men har börjat att inse det och försöker få mig att inse att det är exakt vad jag gör, saknar honom. (väldigt mycket)

Lelle har vart duktig och börjat med något så hon har gått ner i vikt. Nu e hon klar för stranden 08. Nu är det bara mig själv som jag måste ta tag i. Får ta mig i kragen, men tänker inte köra hennes grej. Det har jag inte råd med, så nu blir det hårdträning plus att börja med något annat med maten. Jag och mamma tillbringade kvällen till massa sånt snack också. Men får se, vi hade många åsikter om olika saker. Kanske ska köra på Emelies idé att börja fasta. Men kommer jag att klara mig på vatten och buljong ? Det är frågan. Men om jag har bestämt mig för något brukar jag klara av det. Så får se.

Nej nu är det dags att sova så gott i min säng tills den förbannade väckarklockan ringer kl 05.00 då det är dags att gå upp för att hinna till tåget i tid. Så jag inte missar min otroliga matte c lektion direkt kl 08.15 till 10.10 Underbart eller håller ni inte med ?




1. Jag
2. Varm choklad med vispgrädde
3. Semla (en av de jag och Lina gjorde)
4. Satte ihop lite bilder från bakningen
5. Rebecka i stallgången i skolan (en i min klass)
6.En båt jag ritade under matte c lektionen
7.Tråkig matte c

Lite bilder från veckan som vart. Inte bilden på mig, de va ett tag sen.

Nej nu e klockan alldeles för mycket, redan 11.51 dags att sussa.
LOVE




Jag måste börja med att gnälla lite i bloggen. Vad håller svenskafolket på med egentligen ? Vem vill skicka iväg ett bidrag med Christer sjögren eller Amy Diamond? Vill vi skicka en gammal gubbe som sjunger en låt som man sköms över ? "I love europe" Eller en liten snorunge som knappt får vara med som springer runt och hoppar? Hum, jag förstår mig inte på det där riktigt. Tror nog att de e vissa som håller med mig och några kanske inte alls gör det. Men fyskäms svenskafolket! Då skulle jag heller skicka Björn Gustafsson som sjunger och trallar runt på scenen som igen. Haha.

Idag har jag och mina kära polle tränat på att trava lugnt över bommar. När vi va uppe mitt i allt och hon va helt galen så kom det några som gick förbi. Som sa "gud vilken vacker häst" (då blir man glad). Så stannade gubben kvar och tittade och sa "undra om hästen orkar hoppa över denna gång" Hahaha, så kul. Folk som inte kan någonting inom ridning. Jag ville ju inte att hon skulle hoppa över det var ju just det vi tränade på. Tillslut gick hon superbra och jag vill bara vara hemma helatiden och kunna träna ännu mer. Så vi kommer ut på tävlingsbanan snart! Längtar längtar!

Åker tillbaka till skola imorgon istället för idag. Det blir en tidig morgon men jag kan ju sova på tåget som tur är. Tåget går 05.38 från syd. Är så trött idag så vill bara vara hemma och sova i soffan kolla på film med familjen och bara ha de bra. Eftersom jag har vart i stallet hela dagen och slitit arslet av mig. Hade morgonfodring, utsläpp, mocka åt alla hästar och lunchfodring. Sen var jag tvungen att rida och sen åka till nästa stall och nästa häst. Så är helt slut i kroppen.

Nu känns det som om jag bara skriver en massa tråkigt så jag slutar upp här. Men måste bara skriva en sak till, haha jag tycker att det är så kul med folk som verkligen vill ha uppmärksamhet, ojoj. Folk som tror attde  är något som de inte e. Det e så kul att se, fortsätt så grabbar men folk vet egentligen vilka ni e. Och ännu en sak till, folk som webbloggar hahah som ska försöka vara allvarliga som man bara skrattar åt. Nej fy nu e jag lite taskig.

Love

9 februari

Idag har jag vart en trött Maria som har varit gnällig. Haha, jag undrar hut folk kan stå ut med mig när jag e på detta humör. Men det är väl tur att någon gör det. Idag fyllde min morfar 79 år och jag har smaskat i mig massa tårta och bullar, tårta har jag längtat efter länge. Mmm, det är så förbaskat gott. Mormor hade gjort en med blåbär och hallon på, det va så att man bara ville ha mer och mer haha. Sen blev det stallet och det gick riktigt bra idag, min lilla häst var väldigt duktig och jag blev på bättre humör efter de.

Imorgon har jag hela stallet under dagen. Ska upp tidigt och ta hand om allt. Men skönt sen när det är klart och jag kan gå hem och sova mer. Åker inte tillbaka till skolan förän tidigt på måndagmorgon, har tvingat mamma att köra mig till tåget som går 05.40 från syd. Vilken snäll mamma jag har som överhuvudtaget går med på det :)

Jag längtar efter sommaren, jag vill ha sommar nu. Inget jäkla blaskväder och gråa moln och duggregn. Kan det inte vara strålande sol, blå himmel och grönt överallt ? Är det för mycket begärt eller? Jag får väl gå ut och göra sommardansen haha. Får ställa mig på berget utanför huset och välkomna sommaren och hoppas på att den nappar och kommer hit snart. Det blir imorgon efter stallet ;)

Nej, film och sovtajm blir det nu. Jag är väldigt trött som sagt och ska upp tidigt imorgon. Så nu e de hopp i säng och drömma mig bort i drömmarnas land. Förresten så pratade jag med J idag :) Blir så glad bara man pratar med honom och allt känns bara lättare. Snart har halva tiden gått och veckorna börjar trilla bort och bli färre.

Love

Hightrix på sommarbete 07

7 februari

Idag har jag vart irriterad och allmänt sur känns det som, allmänt otrevlig. Men folk som träffat mig kanske inte tycker det, men det är ett spel jag har att vara så glad och trevlig. Jag kanske ska sudda ut de som alla andra gör som e så fruktansvärt otreevliga och allmänt idiotiska. Blir bara så less på folket runt omkring, kan man inte vara trevlig ? ÄR det så förbaskat svårt? Förstår inte problemet hos folk och sen när alla människor klagar dag in och dag ut, 7 dagar i veckan här i skolan. Det som de klagar på är följande saker

1"Ååh jag e så bakfull"
2"Fan vad allt är tråkigt"
3"Det är så synd om mig för jag mår så dåligt"
4"Han har bara utnyttjat mig, jag hatar honom!"
5"Hon e så dum i huvudet" 2 sekunder senare när hon kommer i korridiren "Heej gumman"

Åååh, idag blir jag så arg på dessa männirkor så det inte är sant. Håller det inom mig men skriver det här på bloggen, kanske någon av dessa människor läser inlägget och känner igen sig. Men seriöst orkar jag inte bry mig ett sugg, de får tycka vad det vill. Men kan de bara inte sluta att klaga på allting ? Det är väl ingen som har tvingat de att dricka sig så packade ? Här kan ingen dricka en normal mängd utan de ska dricka så mycket så att de spry. Jag vet inte om det är "häftigt" och att de får status. För mig i mina ögon sjunker det bara längre och längre ner. Slutpratat om dessa människor och hoppas att de någon gång kan förstå hur patetiska de är. Försök att se saker positivt och sluta drick så mycket på veckodagarna!

Nu sitter man här igen om vanligt i skolans datasal och muttrar för sig själv. Jag måste egentligen plugga som ett litet as men jag har verkligen ingen lust eller ork just nu. Känner mig bara så helt slutkörd efter allt pluggande och matten sitter i huvudet och gnager eftersom jag inte riktigt förstår vad jag håller på med, men får ut rätt svar... Idag har jag bara haft en lektion sen satt jag och pratade med Elin och Helen ett tag i skolan och fördröjde tiden sen begav jag mig hemåt och kröp ner i sängen och kollade på sex and the city och efter en stund kom Lina ner.

Imorgon är det äntligen fredag och då är det hemresa. Lina ska med mig hem imorgon och följa med ut, det blir jag, Lina, Emelie, Sandra, Camilla, Linn och Lisa. Först middag och sen partaj. Det låter lovande. Förresten jag har ingen träningsvärk sen igår, kanske betyder det att mina ben är vältränade nu ? Toppform kallar jag det haha, det var väldigt jobbiga övningar om jag säger så. Erik ska komma och testa det på min häst ( någon gång på påsklovet eller någon gång vi e hemma i södertälje samtidigt ). Då ska vi se om han verkligen har benmuskler ;)

Nu är det dags att plugga, och vara duktiga.Får se hur mycket jag får gjort innan jag vill hem och fortsätta titta på sex and the city. Det känns som en drog. Men det är bra att jag underhåller mig med någonting så att dagarna går fortare så det snart är den 20de mars :)

Love

6 februari

Träning träning mer träning, suck pust och stön. Är helt slut i kroppen och skulle bara behöva en helkroppsmassage. Det står högt upp på min önskelista just nu. Dock unnar jag mig inte det någon gång, men känner att jag måste gå till min kirupraktor i alla fall, så det får bli i helgen. Knäcka ryggen och nacken, grymt skönt är det.

Ikväll blir det nog en rulle och tacos för mig och Lina. Jo vi e nästan förlovade, det låter som om jag är med henne varje dag. (men det är jag ju också) Men vad finns det för folk här nere liksom? Bönder hit och bönder dit. Kanske överdriver jag lite grann det finns ju lite vettigt folk men det är så det känns, som exampel nu.  Nu är det något rötägg som har vridit om någon nyckel som går till ungefär alla datorer i skolan så nu e de avstängda och går inte att använda. Så på skolan finns det nu 4 stycken datorer för alla elever, vilka jävla puckon det finns. Men det ska väl finnas människor till allt.

Nu börjar jag bli tokig på min fäörbaskade förskylning, jag känner mig som en lite friskare anka som svalt en fotboll, kanske bara en tennisboll nu. Men förbövulen varför ska man må såhär? Nu får J komma hem och ta hand om mig tycker jag. Blir snart tokig, alla tjejer som klagar på att sina killar e borta två veckor. Nu har J fasen vart borta i fyrahelvetiskaveckorbannamigskitungekomhemnuu! Så känner jag just nu, att han ska komma hem och att alla ska sluta klaga på två små korta veckor.

På fredag blir det utgång för min del, ska ut med emelie, camilla och lina. Kommer nog blir väldigt roligt och trevligt, först blir det middag och dricka sen blir det party för hela slanten! partyparty!

Nu ska jag kila hem allt gott folk, och imorgon har jag sovmorgon till klockan 9.40 så skönt. Så ahr jag lektion i en timme sen slutar jag för dagen. Wiiehiie!

Love


OOOOBS!

JUST DET! Äntligen har jag sett en söt kille i skolan. Det har då tagit sisådär 2 år snart. Men fasen han e ju riktigt söt om man kollar på de andra böondlurkarna. Det bra är att jag är inte ensam om att tycka han e söt, Lina tycker också det. Det är ganska häftigt att det finns en söt kille. Men vi kom nyss fram till att han är 2 år yngre än oss, men då kommer jag med mina kommentarer "Men vadå Lina, lammkött de e prima!!" Hahha. Nu har man något att kolla på i skolan i alla fall... Han såg ut som en modell och skulle kunna vara en Emelie kille ;) Så Emelie kom hit nu du får en snygg grabb som dessutom e lammköt;)

Ciaooo

5 februari

Såhär ligger det till, jag råkade skriva fel i förut i mitt förra inlägg. Jag skrev då lussebullar istället för semlor. Pinsamt. Jag kom på det när jag kom hem att jag hade skrivit lussebullar, men jag kunde inte ändra då och väntade bara på att någon skulle ha kommenterat och såklart hade Emelie hunnit att göra de, snorunge ;)

Bakningen gick inte som förväntat, semlorna blev inte så fluffiga som vi vill så vi blev lite smått irriterade och åt de jäkla semlorna i alla fall och drack vam choklad med grädde. Mums. Samtidigt som vi kollade på en prinsessas dagbok 2. Japp, nu har maria hittat ännu en liten snygging i filmerna. Ja nu e de ju då Jude Law, Adam Gracia och Chris Pine. Så nu går filmerna om och om igen på tv'n här nere i Linköping hahaha. Men nu har jag börjat att kolla på sex and the city boxarna! :)

Nej nu måste jag verkligen plugga vidare och sen vila upp mig inför morgondagen. Har lite att göra de, har först hopplektion och sen en jockeylektion. Grymt jobbigt för benen, men det är bara att kämpa och se de hela lite positivt. Att man får mer benmuskler.. Men ibland undrar man varför lärarna gör så mot en, de kanske har haft en dålig barndom HAHA..

Plugg plugg plugg... :/

Love




När jag vaknade imorse klockan 07.10 så kollade jag ut genom fönstret och sprang tillbaka till sängen och drog mitt duntäcke över huvudet och skrek "NEEEJ!".Det hade ju kommit mera snö, seriöst nu ska det bli vår, det ska inte komma mer snö nu.Det räcker med vinter nu, enligt mig.

Idag ska jag och Lina baka, jag längtar redan tills jag får äta lussebullar på den otroliga fettisdagen.Det kanske e en av de bästa dagarna på året, haha. Snart är det alla hjärtans dag också, jag som alltid fått fira den själv eftersom jag inte brukar ha förhållande. Men nu när jag har ett förhållande så får jag minnsan fira den själv i alla fall, eftersom han fortfarande e i Thailand, fuskigt.

Nu är det snart dags för hästavel, och sen slutar jag för dagen. Rätt skön dag, lovley. Det kanske kommer upp lite mer senare ikväll om jag orkar ta mig till datasalen. Jag ska ju ut och springa idag också, det är tisdag och det är min ena springdag!

Love

4 februari

Igår var jag och hälsade på min underbara pappa! Det var roligt att se hur han har det, och kul att träffas lite grann. Men nu blir det nog ett tag tills nästa besök, eller så blir det redan om 2 veckor. Helgen har vart lugn som sagt och inget festande även fast jag fått förfrågningar.

Idag ska jag bara ligga hemma och slöa, äta någon god middag och sen kolla på hata göteborg med Lina. Morgondageb består av att baka semlor, yummie. Det kommer att bli en bra tisdag, och en väldigt god fettisdag. (Du missar något Jocke!!)

Dags att kila hemåt, och alla får ha de så bra. Kommer med uppdatering imorgon.

Love

2 februari

Det är lördag idag och klockan e straxt innan fem på eftermiddagen. Men det känns som om att det är söndag och klockan är straxt innan sju och jag snart ska till tåget och åka ner till Linköping och börja en ny vecka i skolan och plugga arslet av mig. Men det känns så skönt när jag vet att det bara är lördag. Dagen började hemskt, jag vaknade utav att idioten Thim spelade på sin guitarr och jag höll på att bli galen! Bra att man börjar spela på den kl 9.15. Jag funderar ut något att hämnas med, kanske köpa mig en fijol ? Det låter ju hemskt när man inte kan spela, kanske annars också haha. Men ja, ni alla förstår kanske hur irriterad jag är. (nu överröstar jag hans spelande med min musik, lite battle här hemma).

Snart ska jag gå och möta mina kära Em, vi ska gå och köpa frukt och göra fruktsallad och kolla på någon film och bara mysa. En myskväll, helt underbart. (Nu höjder han och då gör jagd et med, nu e de KRIG här hemma. Jag ger mig fan inte!!!) Jag är lite festsugen, men icke jag är föskyld och ska vila upp mig för en ny vecka i skolan och kanske göra något skoj nästa helg ?  Men det får bli på fredagen isåfall, eftersom jag har hela stallet på söndag.

Jag pratade med min älskade J för inte alls länge sen, han är väldigt full. Dock inte så ovanligt när han e där nere, det verkar som om de e alkisar där nere;) Jag vill att han ska komma hem nu, så att han kan ta hand om mig nu när jag e såhär förbaskat förskyld. Jag vill ha mat på sängen, att han ska bädda ner mig och göra allt jag säger att han ska göra. Handla de och de, ostbågar åka och hyra film m.m. Men troligt att de kommer att ske. Usch skanar han massor! 

Nu är det dags att säga hejdå till bloggen för dagen, för nu är det stor dags att byta om till mjukiskläder(J's mjukisbyxor) och gå och möta min Em.  Ska minnsan sätta på mig min goaste vinterjacka också! Fastän det e skitig! Det är så förbannat kallt ute, fick lite vårkänslor i dag mitt på dagen sådär. Men nu e de snö här igen. ¨

Love.




Snöstorm när jag gick och mötte Em? Svar: JA! När vi väl kom fram till konsum och skulle köpa oss lite frukter till våran otroligt nyttiga fruktsallad så spg vi ut som två stycken snögubbar som stapplade in genom dörren. Sen var det bara att ta närmsta vägen hem till mig. Vi kollade på postkodsmiljonären och göta kanal 2 och då åt vi våran goda fruktsallad, mums.

Nu har vi suttit och kollat in lite vimmelbilder och disskuterat människorna(Det kanske låter lite ytligt, men alla är väl ytliga egentligen, eller?). Vi kollade in bilder från stanleys, men man känner knappt igen människorna, bor de ens i södertälje ? Har aldrig sett vissa människor förut. Sen är det en sak till som är väldigt roligt som jag bara måste skriva här i min blogg, det är att när jag kollade in bilderna så såg jag vissa personer som är "så mycket bättre än alla andra" som va med på bilder från stanleys? Hur går de till, e de inte mest drägg som går dit? Hum, eller har jag förstått allt helt fel ? Lite kul att se de hänga där i alla fall, de kanske inser att folk inte tycker om de så mkt på andra ställen hahaha! Lovley!

Dags att sleepa snart, ska upp rätt så tidigt imorgon. Ska fixa lite innan jag åker och hälsar på pappa och sen fortsätter ner till Linköping och min underbara säng och duntäcke! Längtar redan nu!

Love

1 Februari

Fredagmorgon, och det är ingen rolig morgon heller. Ska snart göra mig i ordning och gå på begravning, jag och bosse ska gå tillsammans. Vill minnas henne på ett bra sätt fortfarande och ge henne ett sista farväl. Hon har trotts allt hjälpt mig när jag har haft det väldigt svårt. Men vem har hon inte hjälp här i hölö?

Nej nu ska vi inte prata deppigheter. Igår när jag satt i Linköping och väntade på mitt tåg så kom det två äldre damer som skulle resa runt i Sverige, det grymmaste var att de va ungefär 70 år gamla. De hade hur mycket packning som helst med sig, och pratade om att de hade ledsnat på det gamla vanliga livet och skulle ut och utforska Sverige. Tänk er, 70 åriga damer som lämnar gubbarna hemma. Klockrent! Jag tänkte direkt på mig och Emelie och började småfnissa, det är verkligen jag och Emelie i ett nötskal. Direkt skickade jag ett sms till min kära vän Emelie, och hon bara skrattade och höll med om att om ca 50 så gör vi samma sak tillsammans.

Pratade med Jocke igår :) Han hade vart på dykkryssning, och sett massa fina fiskaroch koraller. Jag vill också, själv sitter man i kalla Sverige och huuttrar av att de e kallt, fy bövulen vad orättvist de e! Men han har lärt sig äta sallad, ägg, tonfisk och någonting mer tror jag det var. Haha så duktig! Då  kan han och jag gå till nancys och äta en salladstallrik när han kommer hem ;) Haha, eller?
Igår kom det en tjej som kollade på Deliza, hon kanske ska låna henne fram till sommaren. Känns skönt, så jag kan tänka igenom allt med hästarna. Kanske vill ha kvar henne sen ? Eller sälja, och de e ju fler som vill köpa hst på sommaren och ger mer pengar för de då. hum, både positivt och negativt. Men ska tänka igenom allt en gång till och sen höra av mig till henne.

Helgen blir lugn, har tackat nej till utgångar och fester. Ikväll blir det en myskväll hemma framför tv'n och en nyttig fruktsallad i think. Just det igår hade vi nationella i engelska. Vi skulle svara på ett brev. Herregud säger jag bara det kändes rätt bra! Otroligt, jag skrev nästan 3 A4.. Om jag säger såhär, det är otroligt för att vara Maria!! Stolt över mig själv.

Dags att klä på sig och fixa håret innan jag och Bosse ska åka och köpa blommor. Dagens humör är inte på topp, men man kan inte heller gräva ner sig i alla sorger och beskymmer, då mår man bara sämre. Så ser i alla fall jag på saken.
  
     
JAG VILL HA SOMMAR!
1. Jag och Jorinda
2. Jag och Amazing dutch
3. Deliza på sommarbete
4. Jag


Love



Mängder med tårar, snyftningar och sorgsna människor befann sig idag i hölökyra för att ta ett sista farväl till Barbro Åhman. Det var proppfullt med folk i kyrkan, hon berörde många personer i hölö. Efter allt hon gjort för många familjer och väldigt många ungdomar. När jag satt där så kom det upp ett bildspel i mitt huvud från Liseberg och en massa aktiviteter man har gjort tillsammans med henne. Skattjakt,vattenkrig och en hel del andra saker. Det var alltid hon som tog tag i saker och ting. Men nu har jag tagit mitt sista avsked, och hoppas hon vet att vi är många som saknar henne. Men hoppas att hon har det bättre nu..

Jag och min mamma har bestämt oss för att det blir en tjock kväll ikväll. Vi har vart och köpt godis och cola, vi ska ligga och jäsa i soffan framför Let's dance och hon ska såklart heja på karl petter (eller nu vad bonden heter). Ingen träning blev det idag heller, kände mig inte på sånt humör riktigt. Imorgon blir det en tidig träning sen kanske Deliza åker iväg i en vecka på prov till en tjej som heter Elin. Hoppas att de trivs tillsammans, då ska hon nog ha henne fram till sommaren och sen får vi se hur det känns då. Jag kanske vill ha häst då, vem vet.

Nej, nu ska jag kolla runt lite och sen ska jag jäsa i soffan! :)

Love